Frutapura receptek

 
 
 
ITALOK
 
Banános turmix
 
Hozzávalók:
½ pohár (50g) Milupa Frutapura Alma-Banán 100%-os gyümölcspüré
200 ml elkészített Milumil 2 babatej
 
Elkészítése:
Az elkészített és szobahőmérsékletre lehűtött Milumil 2 babatejhez hozzáadjuk a Milupa Frutapura gyümölcspürét, majd alaposan összeturmixoljuk. A kellemes, krémes állagú ital hamar a baba egyik kedvenc itala lesz.
 
 
TÍZÓRAI, UZSONNA
 
Almás-vaníliás tejbedarapép
 
Hozzávalók:
½ doboz (50g) Milupa Frutapura Alma-Banán 100%-os gyümölcspüré
6 púpozott evőkanál Milupa Gyermekálom Tejbedarapép igazi vaníliával
60 ml frisse felforralt, majd kb. 60°C fokra lehűtött víz
 
Elkészítése:
A felforralt, majd lehűtött vízbe állandó kevergetés mellett beleszórjuk a tejbedarapépet. Az elkészített sűrű tejpéphez hozzáadunk 2-3 evőkanál Milupa Frutapura Alma-banán gyümölcspürét. A gyorsan elkészült sűrű gyümölcsös pép azonnal fogyasztható.
 
 
FŐZELÉKEK, MÁRTÁSOK
 
Burgonya gyümölcsmártással
 
Hozzávalók:
1 doboz (100g) Milupa Frutapura Alma-Körte 100%-os gyümölcspüré
1 db közepes (kb.100g) burgonya
 
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi vízben, hogy éppen ellepje, föltesszük főni. A puhára főtt burgonyát kivesszük, turmixgépbe tesszük és hozzáadjuk az Milupa Frutapura Alma-Körte gyümölcspürét. Ha túl sűrűnek találjuk a pépet, hígíthatjuk a burgonya főzővizével. A turmixolt főzeléket még egyszer visszatesszük a tűzhelyre, megvárjuk, míg az egész összeforr és már kész is a finom gyümölcsmártás. Enyhén savanykás ízű, krémes állagú mártás, üdítő lehet a nyári melegben.
 
 
Gyümölcsös sütőtökpüré
 
Hozzávalók:
1 doboz (100g) Milupa Frutapura Alma-Banán 100%-os gyümölcspüré
100 g sütőtök
 
Elkészítése:
A sütőtököt megtisztítjuk, és kockára vágjuk, majd kevés vízben feltesszük főni. Ha megpuhult leszűrjük, összeturmixoljuk és hozzáadunk 1 doboz (100g) Milupa Frutapura Alma-Banán gyümölcspürét. Rendkívül vitamindús, kellemes ízű főzeléket kapunk.
 
 
ÉDESSÉG
 
Gyümölcsrizs
 
Hozzávalók:
1 doboz (100g) Milupa Frutapura Alma-Banán 100%-os gyümölcspüré
2 evőkanál rizs
 
Elkészítése:
A rizst bő vízben puhára főzzük, hozzáadjuk a Milupa Frutapura Alma-Banán gyümölcspüré, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk. A gluténmentes, vitaminban gazdag desszert nemcsak a baba, de a mama számára is igazi nyalánkság.
 
 
 
 
ITALOK
 
Gyümölcsvarázs turmix
 
Hozzávalók:
½ doboz (50g) Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs 100%-os gyümölcspüré
200 ml elkészített Milumil 2 babatej
 
Elkészítése:
Az elkészített és szobahőmérsékletre lehűtött Milumil 2 babatejhez hozzáadjuk a Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs gyümölcspürét, majd alaposan összeturmixoljuk. A krémes turmix laktató, ugyanakkor frissítően gyümölcsös ital.
 
 
TÍZÓRAI, UZSONNA
 
Vegyes gyümölcsös tejpép
 
Hozzávalók:
½ doboz (50g) Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs 100%-os gyümölcspüré
6 púpozott evőkanál Milupa Vegyes gyümölcsös tejpép
60 ml frisse felforralt, majd kb. 60°C fokra lehűtött víz
 
Elkészítése:
A felforralt, majd lehűtött vízbe állandó kevergetés mellett beleszórjuk a tejpépet, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs gyümölcspürét. A sűrű, kellemesen gyümölcsös ételt tápláló, ugyanakkor gazdag íz világával változatosságot biztosít a babának.
 
 
Gyümölcsös kavalkád
Hozzávalók:
1doboz (100g) Alma-narancs-banán Frutapura gyümölcspüré
7 kanál Milupa Vegyes gyümölcsös tejpép
130 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
Elkészítés:
A kimért tejpép port egy kistálba helyezzük, hozzáadjuk a vizet, majd a gyümölcspépet és az egészet csomómentesre turmixoljuk.
 
 
Kétszínű finomság
Hozzávalók:
1/2 doboz (50g) Alma-narancs-banán Frutapura gyümölcspüré
7 kanál Milupa Vegyes gyümölcsös tejpép +130 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
7 kanál Milupa Csokis tejpép + 100 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
Elkészítés:
A tejpépeket külön-külön kistálban elkészítjük (a tejpép port egy kistálba helyezzük, hozzáadjuk a vizet, majd a gyümölcspépet és az egészet csomómentesre elkeverjük. Az elkészített tejpépeket úgy tálaljuk, hogy a tányér egyik felére a gyümölcsös pépet a másik felére a csokis tejpépet halmozzuk. Amikor etetjük a babánkat, a kanálra tegyünk egy kevés csokis tejpépet és egy kevés gyümölcsös tejpépet is.
 
 
Körte kétszersülttel tejpép
 
Hozzávalók:
½ doboz (50g) Milupa Frutapura Alma-Körte 100%-os gyümölcspüré
8-9 evőkanál Milupa Körte-kétszersülttel tejpép
130 ml frissen felforralt, majd lehűtött víz
 
Elkészítése:
A tejpépet a csomagoláson feltüntetett elkészítési utasítást követve elkészítjük, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál Milupa Frutapura Alma-Körte gyümölcspürét. Az üdítően gyümölcsös, kekszes pép nemcsak finom, de darabosságának köszönhetően segíti a babát a rágásra szoktatni.
 
 
Gyümölcsös müzli
 
Hozzávalók:
2 evőkanál Milupa Frutapura Alma-Körte/Alma-Banán/Gyümölcsvarázs 100%-os gyümölcspüré
2 evőkanál Milupa 7-Gabonás pehely
½ dl felforralt és lehűtött ivóvíz (vagy elkészített Milupa Milumil 2 babatej)
 
Elkészítése:
A 7-Gabonás pelyhet egy kistálba tesszük, ráöntjük a vizet és csomómentesre keverjük. Ezt követően hozzáadjuk az Milupa Frutapura Alma-Körte gyümölcspürét és addig keverjük, míg a gyümölcspüré egyenletesen el nem oszlik a pépben.
Ízletes, sűrű cukormentes pépet kapunk.
 
 
Gyümölcsvarázs gabonapép
 
Hozzávalók:
2 evőkanál Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs 100%-os gyümölcspüré
2 evőkanál Milupa Miluvit gyermekgríz
1 dl felforralt és lehűtött ivóvíz
 
Elkészítése:
A Milupa Miluvit grízt egy tányérba tesszük. A Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs gyümölcspüréhez vizet adunk, elkeverjük, majd ráöntjük a grízre és csomómentesre keverjük. A vitaminokban gazdag búzadara és cukormentes gyümölcspüré ízletes elegye ideális akár tízóraira, akár uzsonnára.
 
 
Banános kölespép
 
Hozzávalók:
1 doboz (100g) Milupa Frutapura Alma-Banán 100%-os gyümölcspüré
3 evőkanál hántolt köles
kb. 2 dl ivóvíz
 
Elkészítése:
A kölest a vízben puhára főzzük, ha szükséges még pótolhatunk vizet hozzá. A kész köleshez hozzáadjuk a Milupa Frutapura Alma-Banán gyümölcspürét és alaposan elkeverjük. Ha túl darabosnak tűnik, turmixgépet is használhatunk. Finom, egészséges pépet kapunk, mely hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
 
 
FŐZELÉKEK, MÁRTÁSOK
 
 Vegyes-gyümölcs mártás
 
Hozzávalók:
1 doboz (100g) Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs 100%-os gyümölcspüré
1 db közepes (kb.100g) burgonya
1 teáskanál olivaolaj
 
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi vízben, hogy épp, hogy ellepje, föltesszük főni. A puhára főtt burgonyát, a Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs gyümölcspürét és az olajat egy turmixgépbe tesszük és pépesítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor a burgonya főzővizével hígíthatjuk. Az összeturmixolt főzeléket még egyszer visszatesszük a tűzhelyre, megvárjuk, míg összeforr és már kész is a finom gyümölcsmártás. Enyhén savanykás íze, üdítő lehet a nyári melegben.
 
 
ÉDESSÉG
 
Gyümölcsös keksz
 
Hozzávalók:
1 doboz (100g) Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs 100%-os gyümölcspüré
3-4 db Milupa Biskotti keksz
 
Elkészítése:
A Biskotti kekszet egy tálban apró darabokra törjük, ráöntjük a Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs gyümölcspürét, összekeverjük, majd 10 percig hagyjuk, hogy a keksz megpuhuljon. Az elkészítésnél ügyelni kell, hogy a kekszdarabok a baba fogazatának megfelelően kellően aprók legyenek.
 
 
 
 
ITALOK
 
Sárgabarackos turmix
 
Hozzávalók:
½ doboz (50g) Milupa Frutapura Alma-Sárgabarack-Eper 100%-os gyümölcspüré
200 ml elkészített Milumil 3 finom gyümölcsös babatej
 
Elkészítése:
Az elkészített és szobahőmérsékletre lehűtött Milumil 3 babatejhez hozzáadjuk a Milupa Frutapura Alma-Sárgabarack-Eper gyümölcspürét, majd alaposan összeturmixoljuk. A krémes turmix laktató, ugyanakkor frissítően gyümölcsös ital.
 
 
ÉDESSÉG
 
Szilvagombóc
Hozzávalók:
1/2 doboz (100g) Szilva-alma Frutapura gyümölcspüré
10 kanál Milupa Kekszes-piskótás tejpép
100 ml felforralt és lehűtött ivóvíz
Elkészítése:
A kimért tejpép port egy kistálba helyezzük, hozzáadjuk a vizet, majd a gyümölcspépet, és az egészet csomómentesre elkeverjük. Hagyjuk állni 1-2 percig, majd ha már megduzzadt a kekszes pép, vízbe mártott fagylaltos kanállal gombócot formázunk belőle. A gombócokat kevés gyümölcspéppel leöntve tálaljuk.
 
Gyümölcsös joghurthab
 
Hozzávalók:
1 doboz (100g) Milupa Frutapura Alma-Sárgabarack-Eper 100%-os gyümölcspüré
2 dl natur joghurt
4-5 mérőkanál Milumil 3 finom gyümölcsös babatej
 
Elkészítése:
A Milupa Frutapura Alma-Sárgabarack-Eper gyümölcspürét, a joghurtot és a por állagú babatejt turmixgépbe tesszük és habosra tumixoljuk. Ahogy a kisgyermek idősebb lesz, szervírozza az italt talpas pohárba és tegyen hozzá vidám, színes szívószálat.
 
Gyümölcsös túrókrém
 
Hozzávalók:
½-1 doboz (100g) Milupa Frutapura Alma-Banán 100%-os gyümölcspüré
2 evőkanál sovány túró
 
Elkészítése:
A Milupa Frutapura Alma-Banán gyümölcspürét a túróval összetumixoljuk. Az elkészült vitamindús gyümölcsös krémet önmagában, később akár kenyérre kenve is adhatja gyermekének.
 
 
Szilvamártás édes burgonyával, csirkemellel
Hozzávalók:
1 doboz (100g) Szilva-alma Frutapura
1 db közepes (kb.100g) édes burgonya
1 teáskanál hidegen sajtolt olivaolaj
50 g főtt és ledarált csirkemell
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi vízben, hogy épp, hogy ellepje, feltesszük főni. Amíg a burgonya fő, a csirkemellet kockára vágjuk, és egy másik edénybe a tűzhelyre tesszük főzni, ha megpuhult elturmixoljuk és egy tálka egyik felére halmozzuk. A puha burgonyát egy turmixgépbe kiszedjük, hozzáadjuk a Szilva-alma Frutapura gyümölcspürét, az olajat és elturmixoljuk. Ha sűrű, a burgonya főzővizével hígíthatjuk. A turmixolt főzeléket még egyszer visszatesszük a tűzhelyre, megvárjuk amíg összeforr és már kész is a finom mártás. A darált hús mellé öntjük a mártást, ellenőrizzük a hőmérsékletét és már adható is a babának. Az enyhén savanykás íz üdítően hat a nyári melegben.
 
 
 
 
ITALOK
 
Epres turmix
 
Hozzávalók:
½ doboz (50g) Milupa Frutapura Alma-Sárgabarack-Eper 100%-os gyümölcspüré
200 ml elkészített Milumil 3 finom gyümölcsös babatej
 
Elkészítése:
A Milupa Frutapura Alma-Sárgabarack-Eper gyümölcspürét és az elkészített Milumil 3 babatejt turmixgépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Ahogy a kisgyermek idősebb lesz, szervírozza az italt talpas pohárba és tegyen hozzá vidám, színes szívószálat.
 
 
TÍZÓRAI, UZSONNA
 
Gyümölcspürés kenyér
 
Hozzávalók:
½ doboz (50g) bármely ízű Milupa Frutapura 100%-os gyümölcspüré
½ kávéskanál margarin
1 szelet friss kenyér
 
Elkészítése:
A kenyeret kevés margarinnal megkenjük, majd ráhalmozzuk a gyümölcspépet. Kisgyermeknél csak a kenyérbelet adjuk. A Gyümölcspürés kenyérrel garantáltan jól indul a nap.
 
 
ÉDESSÉG
 
Máglyarakás
 
Hozzávalók:
1 doboz (100g) Milupa Frutapura Alma-Körte 100%-os gyümölcspüré
2 db zsemle, 2 db tojás, 2 teáskanál porcukor, 1 teáskanál vaj
2-3 dl elkészített Milumil 3 finom gyümölcsös babatej
 
Elkészítése:
A zsemlét ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A babatejet a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. A tojások sárgáját és a fehérjéjét külön választjuk, majd a sárgáját a babatejhez adjuk, és villával felverjük. A zsemleszeletek felét megforgatjuk a tojásos babatejben és egy vajjal kikent hőálló üvegedénybe tesszük. Ezután ráöntjük a Milupa Frutapura Alma-Körte gyümölcspürét és a tetejét befedjük a maradék, megáztatott zsemlével. Közepesen meleg sütőbe téve addig sütjük, amíg el nem kezd a teteje pirulni. Eközben a tojásfehérjét villával elkezdjük felverni. Amikor már félig felvertük, hozzáadjuk a porcukrot és 1 evőkanál Milupa Frutapura gyümölcspürét, majd tovább verjük kemény habbá. A gyümölcsös habot egyenletesen elosztjuk a félig megpirult máglyarakás tetején és még egy rövid időre, visszatesszük a sütőbe, hogy a hab kicsit megpiruljon. A finom gyümölcsös desszert nemcsak a baba, de az egész család kedvence lesz.
 
 
Gyümölcsös kekszgolyócskák
 
Hozzávalók:
3 kanál (kb. 50g) Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs 100%-os gyümölcspüré
15 db Milupa Biskotti keksz
2 dl elkészített Milumil 3 finom gyümölcsös babatej
4 kávéskanál Bio Karobpor (bio boltokban kapható kakaóhelyettesítő)
 
Elkészítése:
A Biskotti kekszet lereszeljük, a babatejet pedig a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. 2 kávéskanál karobport kevés meleg vízben feloldjuk, és a babatejhez adjuk. A lereszelt kekszhez hozzáadjuk a Milupa Frutapura Gyümölcsvarázs gyümölcspürét, majd annyi babatejet öntünk hozzá, hogy elkeverve sűrű pépet kapjunk. 1 órára hűtőbe tesszük, majd vizes kézzel golyókat formálunk belőle, melyeket a maradék karobporban megforgatjuk. A karobpor 1éves kor után már helyettesíthető kakaóporral. Ha gyermekünk már idősebb, hagyjuk, hogy a csokoládé ízű, puha golyócskákat különféle formákban tegye a kínáló tálra.
 
 
Gyümölcsös palacsinta
 
Hozzávalók:
1 db elkészített palacsinta
1 evőkanál bármely ízű Milupa Frutapura 100%-os gyümölcspüré
 
Elkészítése:
A Milupa Frutapura gyümölcspürék ideális palacsintatöltelékek. Fantáziánkat szabadon engedve készíthetünk gyümölcsös rakott palacsintát, melynek tetejét gyümölcsdarabokkal díszíthetjük.